Zonnetenten

Zonnetenten zijn de perfecte aanvulling voor iedere buitenruimte die bescherming tegen de zon vereist. Deze veelzijdige schaduwoplossingen bieden niet alleen verkoeling op hete dagen, maar voegen ook een stijlvol element toe aan uw tuin, terras of balkon. Met een breed scala aan ontwerpen en materialen kunnen zonnetenten worden aangepast aan elke stijl en behoefte, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve en esthetisch aantrekkelijke manier om de zon te weren.

Verschillende soorten zonnetenten

In ons gamma zitten veel verschillende soorten zonnetenten met verschillende toepassingen. Ze verschillen ook in esthetiek en hoe ze aan uw gevel vastgehecht zijn. Ook verschillende mechanismen zijn mogelijk bij onze opties. Ontdek welke soort het beste past bij uw woning en voorkeuren.

IMG 0368 copy 1 scaled e1618216747880

Cassetteschermen

Cassetteschermen zijn een gesloten model van zonwering. Doordat het doek compleet opgeborgen kan worden in de kast, is het steeds goed beschermd en blijft de kwaliteit beter bewaard. Als u het scherm opent, wordt het doek gespannen door de aviationknikarmen met ingebouwde trekveren. Deze zonnetenten hebben hun verfraaide uitstraling te danken aan het feit dat er weinig zichtbaar is van het mechanisme als het doek open is en zelfs helemaal niks als het gesloten is. Er zijn verschillende modellen van cassetteschermen beschikbaar:

Select C

Het meest verkochte model van cassetteschermen uit ons aanbod is Select C. Het type is samengesteld uit aluminium geanodiseerde onderdelen, waardoor het heel stevig is. Het doek wordt goed beschermd door de beschermkast en het voorprofiel dat de kast volledig afsluit. De knikarmen met dubbele trekveren houden het doek altijd mooi gespannen. De doekrol en draagbuis uit gegalvaniseerd staal zorgen voor een stevige verbinding tussen de muur en het zonnescherm.

Space

Ons Space-model omvat alles wat u zou verwachten van een zonnetent en heeft ook nog eens een compact en stijlvol design. Door de unieke uitvoering kan u de tent op allerlei manieren monteren: de wandmontage is tot 60° regelbaar en de plafondmontage tot 90°. Met de twee montagehaken kan het scherm makkelijk aan uw gevel of plafond bevestigd worden. Het doek wordt uitermate goed beschermd door de beschermkast.

Exclusive

Speciaal om middelmatige of grote terrasoppervlaktes te overdekken, werd Exclusive ontwikkeld. Dat model heeft dezelfde vormgeving als het Space-type, inclusief het compacte en stijlvolle karakter.

Net als de bij de andere cassetteschermen wordt het doek goed beschermd door de beschermkast. Het scherm biedt daarenboven veel montagemogelijkheden en kan uitgebreid worden met een (elektrische) variovolant.

Karat

Dankzij de smalle, diepe omkasting is dit knikarmscherm het elegantste in ons assortiment. Het doek wordt verborgen in de doekhuls die het optimaal beschermt. De zonnetent kan uitgerust worden met een (elektrische) variovolant en is beschikbaar in twee uitvoeringen.

Quatro & Quatro XXL

De uitvoeringen van de Quatro & Quatro XXL worden gekarakteriseerd door hun strakke rechthoekige omkasting. Die zijn meteen de modernste zonnetenten die wij in de aanbieding hebben. Door de omkasting is het doek niet zichtbaar als het gesloten is en wordt het goed beschermd. Bovendien kan de zonneluifel voorzien worden van een (elektrische) variovolant.

Een zonnescherm op uw gevel laten monteren? Wij geven u graag advies!

Open modellen

In tegenstelling tot de cassetteschermen wordt het doek bij open modellen in gesloten toestand niet of gedeeltelijk beschermd tegen weer en wind. Ze zijn dan ook budgetvriendelijker dan cassetteschermen, maar toch nog stevig genoeg. Deze zonnetenten worden vooral ingezet voor schermen die vaak openblijven, zoals in de horeca. Het doek van de zonnetenten blijft gespannen door de aviationknikarmen met ingebouwde trekveren. Wij hebben de volgende open modellen in ons assortiment:

EB7CC057 F9DC 4052 B28B 7054D63D58E1 scaled e1667503069787

Select A

Bij dit basismodel is er geen omkasting en zit het doek in opgerolde toestand niet beschut. Het model is ideaal voor gevels met een oversteek. De drie spanveren in de knikarmen zorgen ervoor dat het scherm de stevigste armen in hun soort heeft.

De knikarmbeugel van het model is oorspronkelijk ontwikkeld voor de horeca, daardoor heeft die de nodige stevigheid om grote uitvallen te overbruggen. Bovendien zijn de armbeugels bevestigd aan een stalen draagbuis en is de doekrol van gegalvaniseerd staal, wat de zonnetent heel stevig maakt.

Select B

Het Select B-model werkt net zoals Select A, maar heeft wel een afschermprofiel. Bij dit type wordt de doekrol beschermd door een aluminium regendak. Verder kan u een huls voor de doekrol en een variovolant voor het scherm verkrijgen.

Select B XXL

Dit scherm is een grotere variant van de Select B. Vorige schermen werden beperkt door de verhouding tussen breedte en uitval: een grote uitval kon alleen maar bij een grote breedte. De speciale overlappende armconstructie verbreekt die beperking en daardoor is het mogelijk om een grote uitval te hebben op een kleine breedte.

Plus

Als u slechts een klein budget hebt, is het Plusmodel heel interessant voor u. Ondanks z’n lage prijs is het scherm toch goed uitgerust. Het heeft namelijk twee knikarmen, een regendak én geanodiseerde profielen uit aluminium. Daardoor moet het dus zeker niet onderdoen voor de andere schermen.

Weetje

Wist u dat u zonwering op zonne-energie kan laten installeren? Met geïntegreerde zonnepanelen zal u nog extra besparen op uw energiefactuur.

zonnetenten Storehouse retro e1617375305181

Schaararmtenten

De schaararmtent is een soort zonnetent die al heel lang bestaat. Na de komst van moderne zonnetenten is z’n populariteit even gezakt, maar de zonwering is nu opnieuw in opmars. Hoewel de harmonicaluifel z’n retrovorm en -look behouden heeft, wordt die nu geproduceerd met hedendaagse materialen en productietechnieken. Door het veelzijdige karakter van het scherm wordt het vooral in de horeca ingezet.

Enkele kenmerken maken de luifels speciaal. In de eerste plaats zijn ze regenbestendig en windvast (t.e.m. vijf beaufort), waardoor het niet erg is als ze vaak openblijven. De schermen kunnen zowel voor privé– als professioneel gebruik dienen. We kunnen die bedrukken met uw logo of een tekst die we eveneens met ledverlichting kunnen accentueren. Er is een standaarduitval van 480 cm, maar op aanvraag kan een grotere uitval evengoed. Voor grotere tenten kunnen we één groot doek voorzien, waardoor u niet met een tussenrol hoeft te werken. Daarnaast kunt u nog allerhande opties en toebehoren bestellen bij uw tent en zijn er diverse uitvoeringen:

Retro Seb

Het Retro Seb-model is een zonne-/regentent met een maximale uitval van 400 cm. Dankzij de stalen schaararmen is het scherm zeer windbestendig en haalt het CE-windklasse 2. Om waterzakken bij hevige regen te vermijden, kunnen we extra doekondersteuning installeren. Bovendien krijgt u bij het scherm een doekschaal, zodat u uw doek optimaal kan beschermen tegen vuil.

Retro Classic

Met een maximale uitval van 600 cm is deze luifel ideaal om grotere oppervlakken af te dekken. Het Retro Classic-model haalt CE-windklasse 2 door z’n stalen schaararmen. Met de doekschaal kan u het doek goed tegen vuil beschermen. Wij kunnen trouwens extra doekondersteuning monteren, zodat er geen risico is op waterzakken bij hevige regen.

Retro Verso

Uniek aan deze schaararmtent zijn de harmonica-armen die zich boven het doek bevinden. Daardoor is de Retro Verso-luifel ideaal voor een lage plaatsingshoogte met een maximale uitval van 300 cm. Het scherm haalt CE-windklasse 2, daarom behoort het tot de windbestendigste zonwering op de markt. Met de optionele doekschaal kan u daarenboven het doek tegen vuil beschermen.

Waarom gaan voor een stoffen zonnetent

De stoffen zonnetenten vormen een waar schild tegen uv-stralen en zijn dus de ideale bescherming tegen de zon. Het scherm dempt zonlicht, wat verblinding voorkomt en warmte tegenhoudt. We vertrouwen voor de tenten steevast op doeken van Dickson-Constant wat één van de meest erkende doeken is qua kwaliteit, duurzaamheid en creativiteit. Een speciale coating maakt het doek waterafstotend, waardoor het uitermate goed bestand is tegen weersomstandigheden. Daarnaast behoudt het zijn kleur heel goed en is het beschermd tegen vlekken en schimmel, daarom is het over het algemeen een uiterst duurzame keuze. Een leuke extra aan de doeken is dat u die makkelijk aan de nieuwste trends kan aanpassen door de jaarlijkse nieuwe decoratiecollecties.

EBE281CD 6953 4794 8F3D 08C7A4909085 scaled e1669754434801

Opties & toebehoren voor uw zonwering

Onze zonwering kunt u met extra opties en toebehoren uitrusten om nog meer luxe te creëren voor uzelf. Alle aluminium onderdelen van onze zonnetenten zijn te verkrijgen in een kleur naar keuze, zodat ze gegarandeerd bij uw scherm passen.

Variovolant

Wanneer de vaste volant niet genoeg bescherming biedt, kan u er een variovolant op aansluiten. De afrolbare voorflap houdt niet alleen de zon tegen, maar biedt ook extra privacy en behoudt de warmte op koudere avonden. U bepaalt zelf hoe laag u de volant laat zakken. Als u uw zicht niet wil belemmeren, kan u een geperforeerd doek laten monteren waar u door kan kijken.

Terrasverwarming

Wanneer de zon ’s avonds ondergaat, kan de temperatuur op uw terras soms heel snel dalen. Als u terrasverwarming installeert, kan u op frissere avonden nog tot laat buiten zitten. Met de dimfunctie en afstandsbediening kan u eenvoudig de gewenste temperatuur instellen.

Ledverlichting

Met onze stijlvolle en moderne verlichtingsbalk met ledlicht kan u vlot de gehele ruimte onder uw tent verlichten. Onze verlichting beschikt over een dimfunctie en is verkrijgbaar in veel kleuren, waardoor u het licht kan aanpassen aan elke gelegenheid. We kunnen trouwens uw firmanaam op uw volant te verlichten, zo is die ’s nachts nog steeds goed zichtbaar.

Oprolbaar windscherm

Met een oprolbaar windscherm beschermt u uw terras tegen zijwaartse zons– en windinval. Het scherm kan tot vier meter afgerold worden en de metalen veren zorgen ervoor dat het doek altijd strakgespannen staat. Het scherm zal niet misstaan op uw terras, want het ziet er heel elegant uit en u kan de kleur zelf bepalen. Wij bieden het doek aan in een geperforeerde uitvoering, zodat uw zicht niet belemmerd wordt.

Verwijderbare windpalen

Wil u bij sterke wind uw zonwering naar beneden kunnen laten? Verstevig uw scherm dan met verwijderbare windpalen. De palen zijn heel makkelijk te plaatsen doordat ze vastgeklikt worden in los gewicht op de grond. Achteraf kan u de paal ook weer eenvoudig van de tent halen.

Motorisering & automatische sensoren

Al onze producten kunnen elektrisch bediend worden met een motor en kunnen volledig geautomatiseerd worden. Zo is het mogelijk om uw scherm op een vast tijdstip naar beneden te laten of te laten oprollen bij een onverwachte windvlaag. Door uw scherm aan uw domotica te koppelen, kunt u de zonnetenten zelfs bedienen als u niet thuis bent. Met motors en sensoren is er voor elke situatie een oplossing. Bovendien kunnen onze installateurs die op bestaande zonwering monteren.

Motoren

Met de motoren van Somfy kunnen wij alle producten automatiseren. De sterkte van de motor wordt aangepast aan hoe groot de uitval van de zonnetent is. De Somfymotoren staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur, dus u kan gegarandeerd lang uw motor gebruiken.

Bediening

U kan uw scherm met één druk op de knop bedienen via de wand– en afstandsbediening van Somfy. De afstandsbediening is uitgerust met een MY-knop, waarmee u uw scherm automatisch geheel naar uw voorkeuren kan instellen. Er is trouwens een timerfunctie waarmee u uw scherm bijvoorbeeld na twee uur automatisch kan laten sluiten.

Autonome sensoren

Wij bieden enkele verschillende autonome sensoren aan, allemaal zonder bekabeling. Een echte topper is de EOLIS 3D, een winddetector die in het voorprofiel van uw zonnetent geïnstalleerd wordt. Een andere populaire sensor is de zonlichtdetector SUNIS die ervoor zorgt dat uw tent automatisch opent als de zon schijnt.

Maak uw buitenruimte compleet

Bent u klaar om uw tuin, terras of balkon te transformeren met de ideale schaduwoplossing? Onze experts staan klaar om u te helpen de perfecte keuze te maken uit ons brede assortiment zonnetenten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen uw buitenleven kunnen verrijken.