Zonnescreens

Energiebesparende screens kopen? Dat kan hier!

Doordat een screen het zonlicht tegenhoudt, zal uw huis heerlijk koel blijven op warme zomerdagen. Wat velen echter niet weten, is dat screens ook de warmte binnenhouden in de winter. Daarom zal u met een screen veel energie besparen en is die de ideale oplossing om temperatuur en lichtintensiteit te regelen.

Screens worden op raamprofielen of gevelstenen bevestigd. Het doorzichtige, afrolbare doek houdt zonlicht tegen vooraleer het uw woning binnenkomt zonder het uitzicht te beperken. Er zijn allerlei soorten doeken met diverse functies beschikbaar.

Naargelang het type doek zal het 86 tot 92 % van de warmtestraling tegenhouden. Met een speciaal privacydoek is er praktisch geen inkijk in uw woning terwijl u wel nog naar buiten kan kijken. Een black-outdoek zorgt er niet alleen voor dat er geen inkijk is, maar houdt ook de lichtinval tegen.

Zonnescreens Storehouse 4

Uw gevel uitrusten met screens? Wij geven u graag meer informatie!

SOLAR screen detail

Nieuw! SOLAR zonnescreen

Eén van de nieuwste innovaties binnen screens is de SOLAR-zonnescreen dat werkt op zonne-energie. Het zwart-kleurige zonnepaneel voedt de motor van het systeem en is praktisch niet zichtbaar op donker lakwerk. Het werkt volledig zonder bekabeling, wat er meteen esthetisch goed uitziet.

We kunnen het scherm zelfs op een gevel monteren die aan de noordkant van uw huis ligt. De oplossing is enorm duurzaam en klimaatneutraal: u zal het verschil op uw energiefactuur meteen merken.

Type screens

Miniscreen

Met z’n minimale kastgrootte van 75 x 75 mm heeft onze miniscreen de kleinste omkasting op de markt. De geleidersprofielen zijn eveneens zo klein mogelijk: slechts 30 mm. Zowel de kast als geleiders lakken we in de kleur van uw ramen of een andere kleur, waardoor die bijna niet zullen opvallen. Indien gewenst, kunnen we de miniscreen met kabelgeleiding uitrusten.

Ritsscreen

Bij een ritsscreen zit het doek vast in geleiders d.m.v. een ritssluiting. Aangezien het doek te allen tijde gespannen blijft, is dit de ideale screen voor grotere afmetingen. Bovendien werkt het doek als vliegenraam en is het uiterst windbestendig.

Duisterscreen

Speciaal voor slaapkamers werden duisterscreens ontwikkeld. Dankzij het blinderende doek is er geen inkijk en geen lichtinval wat een goede nachtrust bevordert. De screens zijn een uiterst stijlvol alternatief voor traditionele voorzetrolluiken.

Raamscreen

Een raamscreen beschermt uw woning, terras of poolhouse tegen windvlagen. Die screen wordt uitgerust met een transparant paneel uit pvc. Zo zal u op frissere zomeravonden minder hinder van de wind ervaren.

Zonwerende doeken

Onze zonwerende doeken houden tot wel 97 % van de warmte buiten. Die zonnescreens zijn uitgerust met soltisdoeken geweven uit polyestergaren. De doeken werden voorzien van een enkele of dubbele coating die ze uitermate sterk en duurzaam maakt. U kan kiezen uit allerlei kleuren om het doek helemaal aan uw voorkeuren aan te passen.

image00002

Motorisering & automatische sensoren

Al onze producten kunnen elektrisch bediend worden met een motor en kunnen volledig geautomatiseerd worden. Zo is het mogelijk om uw scherm op een vast tijdstip naar beneden te laten of te laten oprollen bij een onverwachte windvlaag.

Door uw scherm aan uw domotica te koppelen, kan u de zonwering zelfs bedienen als u niet thuis bent. Met motors en sensoren is er voor elke situatie een oplossing. Bovendien kunnen we die op bestaande zonwering monteren.

Motoren

Met de motoren van Somfy kunnen wij alle producten automatiseren. De sterkte van de motor wordt aangepast aan hoe groot de uitval van de zonnetent is. De Somfymotoren staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur, dus u kan gegarandeerd lang uw motor gebruiken.

Bediening

U kan uw scherm met één druk op de knop bedienen via de wand– en afstandsbediening van Somfy. De afstandsbediening is uitgerust met een MY-knop, waarmee u uw scherm automatisch geheel naar uw voorkeuren kan instellen. Er is trouwens een timerfunctie waarmee u uw scherm bijvoorbeeld na twee uur automatisch kan laten sluiten.

Autonome sensoren

Wij bieden enkele verschillende autonome sensoren aan, allemaal zonder bekabeling. Een echte topper is de EOLIS 3D, een winddetector die in het voorprofiel van uw zonnetent geïnstalleerd wordt. Een andere populaire sensor is de zonlichtdetector SUNIS die ervoor zorgt dat uw tent automatisch opent als de zon schijnt.